Los zand voor HHT

Toneelgroep KaST! Presenteert: LOS ZAND, een komedie van Annie M.G. Schmidt

 

Familie, pers en genodigden wachten op de huldiging van vader Adriaan. Hij is directeur van een groot farmaceutisch concern en wordt gehuldigd vanwege zijn belangrijke bijdrage aan ontwikkelingswerk. Helaas is Adriaan verlaat en moeten de familie en genodigden nog wat tijd zien te doden. Het had een feestelijke avond moeten worden, maar de façade van de perfecte familie valt al snel uiteen. Waar de genodigden het gezellig hebben aan de bar, wordt in de wachtruimte de sfeer steeds grimmiger. Adriaans vrouw Winnie heeft haar vriendin en ex-geliefde Saar meegenomen en nu willen zij er samen vandoor gaan. Moederskindje Gerrit en vaderskindje Suzan komen al snel achter de bedoelingen van Winnie en Saar, en ook hun imperfecties blijven niet onopgemerkt. Maar pas dan dreigt het echte schandaal.

Gespeeld in de setting van de jaren ’80, waar homoseksualiteit nog taboe was en racisme een veelvoorkomend fenomeen, is Los Zand van Annie M.G. Schmidt een komedie die de hele avond schuurt. Toneelgroep KaST! speelt met deze voorstelling vol nostalgische kledij, tenenkrommende dialogen en plaatsvervangende schaamte een stuk dat gegarandeerd doet lachen.

 

15 en 16 februari 2019, aanvang 20:15uur, Haarlemmerhout theater.

Regie: Anne van Delden
Spel: Marijke Jacobs, Ellen Bakker, Meike Jacobs, Roland Smit, Jan-Jaap Daalmijer, Loeka Fischer, Dennis van Beijeren, Janneke Groskamp, Jan Krom.