Los zand flyer voorkant

Op 15 en 16 februari 2019 stonden wij in het Haarlemmerhout theater met ‘Los zand’, een komedie van Annie M.G. Schmidt. De regie was in handen van Anne van Delden.

Familie, pers en genodigden wachten op de huldiging van vader Adriaan. Hij is directeur van een groot farmaceutisch concern en wordt gehuldigd vanwege zijn belangrijke bijdrage aan ontwikkelingswerk. Helaas is Adriaan verlaat en moeten de familie en genodigden nog wat tijd zien te doden. Het had een feestelijke avond moeten worden, maar de façade van de perfecte familie valt al snel uiteen. Waar de genodigden het gezellig hebben aan de bar, wordt in de wachtruimte de sfeer steeds grimmiger. Adriaans vrouw Winnie heeft haar vriendin en ex-geliefde Saar meegenomen en nu willen zij er samen vandoor gaan. Moederskindje Gerrit en vaderskindje Suzan komen al snel achter de bedoelingen van Winnie en Saar, en ook hun imperfecties blijven niet onopgemerkt. Maar pas dan dreigt het echte schandaal.

Gespeeld in de setting van de jaren ’80, waar homoseksualiteit nog taboe was en racisme een veelvoorkomend fenomeen, is Los Zand van Annie M.G. Schmidt een komedie die de hele avond schuurt. Toneelgroep KaST! speelt met deze voorstelling vol nostalgische kledij, tenenkrommende dialogen en plaatsvervangende schaamte een stuk dat gegarandeerd doet lachen.

Regie: Anne van Delden
Spel: Marijke Jacobs, Ellen Bakker, Meike Jacobs, Roland Smit, Jan-Jaap Daalmijer, Loeka Fischer, Dennis van Beijeren, Janneke Groskamp, Jan Krom

 


 

1

 

Op 15,16 en 17 juni 2018 stonden wij in het Haarlemmerhout theater met de heerlijke comedy ‘Prettig gestoord’  De bewerking en regie waren in handen van Gé Baay. 

Prettig gestoord, een opeenstapeling van kolderieke misverstanden.

Prettig gestoord gaat over het echtpaar Daan en Moni de Vries die door RTL4 zijn uitgekozen deel te nemen aan een geheel nieuw familieprogramma voor echtparen.
Voorwaarde tot deelname is echter complete geheimhouding.
Het echtpaar gaat zich voorbereiden, maar onwetend over wat men van hen zal verlangen, gaan ze volop oefenen op de meest vreemde onderdelen en wel op dusdanige wijze,
dat hun 3 dochters er heilig van overtuigd raken dat hun ouders doorgedraaid zijn.

Nu heeft één van de dochters een verhouding met een psychiater, die door zijn beroep bij Daan en Moni nooit zal worden geaccepteerd, waardoor ze hem ook niet kennen.
Op verzoek van zijn geliefde gaat deze psychiater in opleiding eens poolshoogte nemen bij haar ouders en kan niets anders constateren, dan dat ze onmiddellijk moeten worden opgenomen.
En dat Daan en Moni daar direct oren naar hebben, komt omdat ze in de veronderstelling zijn met de aangekondigde medewerker van RTL4 te maken te hebben en het woord ‘opname’ heel
anders interpreteren dan hij. Het gevolg daarvan is een aaneenschakeling van kolderieke misverstanden. 


Het stuk is geheel herschreven en taaltechnisch in een moderner jasje gestoken. In het oorspronkelijke stuk heeft de familie de Vries een dochter en een zoon. In de versie die toneelgroep KasT! op de planken brengt hebben ze echter 3 dochters. De derde dochter Anita is er bijgeschreven evenals een klein rolletje van een politie agent. Ook zullen er een paar acteurs een dubbelrolletje vertolken.
 


 

 

flyer voorkant definitief

 

In het weekend van 28, 29 en 30 september 2017 brachten wij onze derde productie ‘Hotel hellman’ op de planken. Wij waren de trotse spelers voor 3 uitverkochte zalen in het Haarlemmerhout theater in Haarlem.

Toneelgroep KaST! speelt Hotel Hellman van Richard Molenschot. 

Het ooit zo prestigieuze Hotel Hellman in Renesse valt onder de categorie ‘vergane glorie’ en is aan een drastische opknapbeurt toe. Harm, de schoonzoon van ‘de-eigenaresse-van-Oekraïense-kom-af’ Erika, krijgt onverwachts contact met zijn rijke oud-tante Marie-Claire en ziet in haar de kip met de gouden eieren. Als ‘Titka’ (= Oekraïens voor tante) een paar dagen komt logeren, is het hele hotel in rep en roer. Dit moet goed gaan, anders is de kans op een flinke investering voorgoed verkeken.
 
De vaste gasten, waaronder Dokter Peer en zijn (onzichtbare) vrouw, worden gemobiliseerd om kennis te komen maken met Tante, want ja, een dokter als vaste gast geeft direct allure, volgens Harm. Anneke Vink, een aan lager wal geraakte actrice die net als de dokter permanent in het hotel woont, herkent in ‘Titka’ echter iemand anders en dat is het begin van een reeks onverwachte en hilarische gebeurtenissen. Als Cycely, de maîtresse van Harm, ten tonele verschijnt en er letterlijk een lijk uit de lucht komt vallen, is de chaos compleet.
Trudi, Harms’ naïeve vrouw en haar BFF Cor (M/V), hebben ondertussen geen idee wat er allemaal om hen heen gebeurt en, ge-enthousiasmeerd door de ongebruikelijke grote hoeveelheid gasten in het hotel, zetten zij een entertainmentprogramma op voor een bonte avond. De oplettende hulp, mevrouw de Wit, is uiteindelijk de enige die echt doorheeft hoe het zit en met een scherpzinnige uiteenzetting van de feiten ontrafelt zij uiteindelijk de waarheid.
 
Met ‘Hotel Hellman’ slaat Toneelgroep KaST! een nieuw en spannend hoofdstuk in haar jonge bestaan open. Inmiddels gegroeid naar een spelersaantal van 12, wordt het steeds meer duidelijk dat deze jonge ambitieuze groep niet meer weg te denken is uit de Haarlemse cultuur-scene. Hotel Hellman wordt opgevoerd in het Haarlemmerhout Theater op donderdag 28, vrijdag 29 en zaterdag 30 september 2017.

 

 

Affiche ValsIn het weekend van 17 en 18 september 2016 brachten wij onze tweede productie ‘Vals’ op de planken in het Haarlemmerhout theater in Haarlem.

‘Vals’ is een sinister stuk met een onverwachte wending…

Een broer en een zus, wachtend in een politiecel. Hij is bekend van de vaderlandse televisie, zij is een toneelspeelster die haar kans op eeuwige roem in drank heeft zien opgaan. Ze worden verdacht van het doorrijden na een dodelijk verkeersongeluk.

In afwachting van wat komen gaat spelen de gevoeligheden op: de twee koesteren ingesleten (voor)oordelen over elkaar, maar willen elkaar tegelijkertijd in bescherming nemen. Pas wanneer er een vreemde man in hun cel belandt sluiten ze de rijen. Wie is die man en wat heeft hij met alles te maken?

Ger: John Bres
Sid: Roland Smit
Kat: Janneke Groskamp
Regie: Gé Baay

 


 

flyer-voorkant

Wij brachten in het weekend van 12 en 13 september 2015 in theater de Luifel in Heemstede onze eerste productie op de planken.

‘Omwille van de liefde’ is een eigenzinnige, soms rauwe komedie met een maatschappelijk thema.

Wat is liefde? MM / MV / VV
Hoever ga je voor de liefde?
En wat als die liefde niet wordt geaccepteerd?
Hoever zou jij gaan ‘Omwille van de liefde?’

Victor is een populaire politicus die op het punt staat premier van het land te worden. Hij is veel onderweg voor zijn werk en leeft voornamelijk in hotels. Het is een eenzaam bestaan, ondanks dat zijn vrouw hem zo goed als het kan steunt. Om de leegte op te vullen en de eenzaamheid te onderdrukken belt hij met regelmaat een escortbureau. Dan komt hij voor een dilemma te staan; kiest hij voor de liefde of kiest hij toch voor zijn carrière?

Cecile is een sterke vrouw. Haar wil is wet en ze gaat door het vuur voor haar man Victor. Het is haar grote droom om ‘Fist Lady’ van het land te worden en als het moet gaat zij over lijken om deze droom te verwezenlijken. Haar liefdesleven staat op een laag pitje. Hiervoor gunt zij zichzelf geen tijd. Veel liever manipuleert zij journalisten en presentatoren van grote tv shows die de publieke opinie over haar en Victor kunnen beïnvloeden. Lukt het haar om alle touwtjes in handen te krijgen en de premierswoning te bemachtigen?

Mike is een man die geniet van het leven. Althans dat denk hij. Hij is goed in zijn werk en mag in elk geval met zijn handen werken. Een vaste relatie zit er niet in. Is hij de juiste partner nog niet tegengekomen? Laat zijn werk dat niet toe? Of is er iemand die roet in het eten gooit?

Emma is de beste vriendin van Mike. Samen delen zij lief en leed. Deze dame weet mannen moeiteloos om haar vinger te winden en leeft van creditcard naar creditcard. Als er opnieuw een grote breuk in haar liefdesleven ontstaat, blijkt dat zij en Mike meer delen dan Mike denkt. Krijgt Emma door een klein wonder alles wat haar hartje begeert?

Vier mensen die met elkaar verbonden worden door één telefoontje. Delen ze allemaal dezelfde belangen of staat egoïsme voorop? Welke keuzes maken zij omwille van de liefde?

Victor: John Bres
Cecile: Janneke Groskamp
Mike: Alex Struyker Boudier
Emma: Joleine Coppola
Regie: Roland Smit

Foto’s van ‘OVDL’ vind je onder het kopje foto album

Wij zijn bijzonder trots op ons eerste stuk ‘Omwille van de liefde’. Ook al onze vrienden, familie en kennissen die zijn komen kijken in dat spannende weekend in september waren enthousiast… Vanwege ons trots, hieronder een paar super leuke reacties op ons stuk via onze facebook pagina 🙂

– Het was ZOOOOOOOO ONWIJS GAAF!!

– Wat een super leuk stuk was het !! Goed gedaan allemaal

– Super middag gehad! Wat een leuk stuk!

– Mijn complimenten, ik heb genoten van jullie!

– Het was een super gaaf optreden van toneelgroep kast alle vier top en een hele goede zangeres ik heb genoten

– Het was geweldig!!!

– Wat n leuke voorstelling! Wij hebben genoten. Gefeliciteerd en toitoitoi voor morgen!

– Boven alle verwachtingen, een entertainend, zeker niet plat en juist hedendaags en aansprekend stuk. CHAPEAU